Casa d’en Jover. 5am

No gaire lluny de l’ateneu La Farigola on ens dirigíem amb en Martí, al mateix barri obrer de Poble Nou un grup de líders anarquistes discutia la situació. S’havien reunit a casa d’un d’ells, Jover, perquè tots vivien al barri o a prop, i el pis era proper al camp de futbol del Júpiter, on havien aparcat camions preparats per traslladar homes i armes cap als diferents fronts de la lluita a Barcelona.

Els carrers del voltant de l’estadi estan vigilats per gent ben escollida. Dos camions esperen al carrer Pujades, i a prop, ben amagats en un local hi tenen una metralladora Hotchkiss dos fusells metralladors txecs i molts fusells Winchester.

El local de la Farigola era a pocs metres també. Allà s’havia reunit els darrers dies el ple dels Comitès de Defensa de Barriada i el Comitè de Defensa de Barcelona, que ara ultimava els preparatius a casa d’en Jover. Allà es trobaven els homes més destacats i aclamats del moviment, que havien estat ja a moltes batusses i enfrontaments armats, i coneixien molt bé la lluita armada urbana. Però res que s’assemblés al que estava iniciant-se aquell dia. Això si, tots tenien clar que per a la batalla de Barcelona que semblava estar a punt de començar, ells estaven molt més ben preparats que l’exèrcit, acostumat a guerres convencionals.

Entre els homes que parlen i elaboren estratègies per al contraatac feixista al voltant del mapa sobre la taula, hi ha tres gegants del moviment llibertari: Durruti, Ascaso i Garcia Oliver, del que ja aquells anys se n’havien fet cançons i tot. Però també altres grans lideratges menys coneguts però igual d’importants per al moviment llibertari.

Advertisement

Autor: didacscosta

eco-sociòleg, humanista, escriptor, analista polític, filòsof, poeta, druida, activista, pensador, sommiatruites, utòpic, economista alternatiu, hipi, neorural, dibuixant, budista indiamericà, lliurepensador, ésser lliure, multidimensional i polièdric. arbre, terra, aigua, foc i aire, i un cluster d'electrons i protons volant al buit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: