Sobre la novel·la i l’autor

La Novel·la

Aquest llibre s’anirà escrivint gradualment.

Els primers capítols es penjaran al blog a mesura que es vagin redactant i acabant. Sempre hi ha l’opció que l’autor decideixi canviar completament l’estructura i el contingut. Serà definitiu un cop elaborada tota la obra.

Podeu deixar comentaris aquí.

I podeu contribuir econòmicament per que l’autor pugui seguir dedicant-li temps a l’obra aquí.

L’obra, en coherència amb el mon que explica, serà distribuïda en Creative Commons. Però un cop finalitzat el seu primer cicle de promoció com a novel·la, audiopodcast i sèrie televisiva-cinematogràfica. Qualsevol ajuda en aquest sentit , benvinguda, escrivint aquí.

Esperem, que gaudiu de la lectura, que amb la musica i les imatges vol ser també una experiència immersiva. I sempre amb una voluntat confessa d’ajudar a somiar i treure de l’armari velles utopies quan son tan necessàries en els temps de distòpia autoritària, ultra liberal i ecocida en què vivim.

L’autor és plenament fidel als testimonis que han ajudat a fer l’obra, reproduint en la mesura del possible els diàlegs tal com es van produir segons fonts diverses; i és completament honest també amb la realitat dels fets.

Tot el que s’explica pot ser corroborat en fonts dels moltíssims/es autors/es i documents que durant dècades han radiografiat la Revolució Social Espanyola i la Guerra Civil. A la Bibliografia trobareu llibre a llibre les fonts d’on s’han extret molts d’aquests diàlegs o anàlisis del moment politic per emmarcar i fer més comprensibles els fets.

En alguns casos de manera literal, perquè no hi ha res a afegir ni a modificar, ni cal teatralitzar moments que ja tenien tota la potencia artística necessària per traslladar-ho a una novel·la. I en alguns altres casos reinterpretant i posant paraules a fets, cartes, mítings, escrits, actas de reunions polítiques, etc, però sempre amb una plena fidelitat a les fonts originals.

Nomes hi ha ficció en els diàlegs i els fets personals dels personatges de llibre que no són personatges històrics reals del moment que es relata. És a dir, la Joana i el seu entorn familiar immediat. Que encara així, es basa en una interpretació sociològica que vol ser el més fidedigna al que podria ser, segons altres documents històrics, una dona com ella en el seu temps i posició social i política.

Advertisement